Проверена

ПГ по КТС Правец Отличен избор

Образование > Училища
Начало Образование Училища ПГ по КТС Правец

ПГ по КТС Правец

Учебен квалификационен технологичен център в град Правец е основан през  1986г. Неговите възпитаници се образоват в сферата на информационните технологии. По това време, градът е известен със производството си на серия компютри и затова са нужни специалисти в тази сфера. Първоначално компютрите са 8-битови, а по-късно и 16-битови. УКТЦ е част от организацията „Микропроцесорни системи“.

Около 20 години след основаването си, училището сменя името си. То вече е Професионална гимназия по компютърни технологии и системи (ПГ по КТС). Двадесет и петата си годишнина, училището отбеляза тържествено. На тържеството бяха поканени хора, минали по пътя на ПГ по КТС, както и ученици, които в момента се обучават.

Училището в Правец е част от ТУ София. Това неминуемо повишава качеството на образование. За управител на училището е назначен академичен наставник от университета. Техниките на преподаване са сходни с техните във висшето учебно заведение. Учителите и целият екип на гимназията са под прякото ръководство на ТУ. Паричните средства и заплатите също се управляват от университета. 

В гимназията в Правец  учат деца от всички части на България. Осигурена им е спокойна и приятна обстановка, която им помага в учебния процес. Педагозите, които работят тук, сред  които професори и доценти от КСИ в ТУ, са изключителни професионалисти на много високо ниво. Тяхната цел е да предадат своите знания на учениците, като ги научат и на практически умения,  а не само теория. В училището има широк спектър от предмети, свързани с компютри и информационни технологии.

uktc1

Учениците на ПГ по КТС учат общо пет години – от VIII-ми до XII-ти клас. Разбира се, освен специалните предмети, те изучават и познатите, в общообразователните гимназии, предмети. Засилено е обучението по английски език. Други чужди езици, които се изучават са руски, немски, испански и френски. В края на петгодишното си обучение, възпитаниците на ПГ по КТС получават свидетелство за завършено средно образование. Те имат възможност да следват своето висше образование в български учебни заведения, а и в чуждестранни. Учащите в Професионалната гимназия изготвят и дипломна работа, която след това защитават. Затова те получават още едно свидетелство – за професионална квалификация. uktc3

Тагове

Прием на ученици Правец
Обучение на ученици Правец
Професионална гимназия по компютърни технологии и системи Правец
Професионално обучение Правец
Прием компютърно обучение
Училища Правец
Професионална гимназия Правец
Професионална гимназия по компютърни технологии

websites

Изпрати запитване

Моля попълвайте данните си коректно за да можем да се свържем с Вас.

Моля запознайте се с нашата Политика на поверителност преди изпращане на контактната форма!

Присъединете се към нас за да очаровате Вашите клиенти !