Проверена

ПГ по КТС Правец Отличен избор

Образование > Училища
Начало Образование Училища ПГ по КТС Правец

ПГ по КТС Правец

Учебен квалификационен технологичен център в град Правец е основан през  1986г. Неговите възпитаници се образоват в сферата на информационните технологии. По това време, градът е известен със производството си на серия компютри и затова са нужни специалисти в тази сфера. Първоначално компютрите са 8-битови, а по-късно и 16-битови. УКТЦ е част от организацията „Микропроцесорни системи“.

Около 20 години след основаването си, училището сменя името си. То вече е Професионална гимназия по компютърни технологии и системи (ПГ по КТС). Двадесет и петата си годишнина, училището отбеляза тържествено. На тържеството бяха поканени хора, минали по пътя на ПГ по КТС, както и ученици, които в момента се обучават.

Училището в Правец е част от ТУ София. Това неминуемо повишава качеството на образование. За управител на училището е назначен академичен наставник от университета. Техниките на преподаване са сходни с техните във висшето учебно заведение. Учителите и целият екип на гимназията са под прякото ръководство на ТУ. Паричните средства и заплатите също се управляват от университета. 

В гимназията в Правец  учат деца от всички части на България. Осигурена им е спокойна и приятна обстановка, която им помага в учебния процес. Педагозите, които работят тук, сред  които професори и доценти от КСИ в ТУ, са изключителни професионалисти на много високо ниво. Тяхната цел е да предадат своите знания на учениците, като ги научат и на практически умения,  а не само теория. В училището има широк спектър от предмети, свързани с компютри и информационни технологии.

uktc1

Учениците на ПГ по КТС учат общо пет години – от VIII-ми до XII-ти клас. Разбира се, освен специалните предмети, те изучават и познатите, в общообразователните гимназии, предмети. Засилено е обучението по английски език. Други чужди езици, които се изучават са руски, немски, испански и френски. В края на петгодишното си обучение, възпитаниците на ПГ по КТС получават свидетелство за завършено средно образование. Те имат възможност да следват своето висше образование в български учебни заведения, а и в чуждестранни. Учащите в Професионалната гимназия изготвят и дипломна работа, която след това защитават. Затова те получават още едно свидетелство – за професионална квалификация. uktc3

Тагове

Професионална гимназия по компютърни технологии
Прием на ученици Правец
Училища Правец
Професионално обучение Правец
Обучение на ученици Правец
Прием компютърно обучение
Професионална гимназия по компютърни технологии и системи Правец
Професионална гимназия Правец

Изпрати запитване

Моля попълвайте данните си коректно за да можем да се свържем с Вас.

Моля запознайте се с нашата Политика на поверителност преди изпращане на контактната форма!

Присъединете се към нас за да очаровате Вашите клиенти !