Проверена

Д-р Веселин Маринов - Хирург град София Отличен избор

Здравеопазване > Медицински центрове
Начало Здравеопазване Медицински центрове Д-р Веселин Маринов - Хирург град София

Д-р Веселин Маринов - Хирург град София

Д-р Веселин Маринов, дм – хирург, началник направление Миниинвазивна и лапароскопска хирургия болница „Токуда“. 

През 1997г завършва медицина в МУ – София.
От 1998г. до 2003г. работи и специализира хирургия в Трета хирургична клиника на УМБАЛСМ „Пирогов“. Същата година придобива специалност „Хирургия“.
В периода 2003 – 2005г. работи в УМБАЛ „Лозенец“ в екипа на Проф. Гайдарски.
През 2005г. спечелва стипендия и заминава на едногодишна специализация в областта на чернодробно – панкреатичната и онкологична хирургия в гр. Есен и гр. Бохум, Германия.Преминал е курс по трансплантационна хирургия в Нюкасъл, Великобритания. В МБАЛ „Токуда Болница“ е от самото начало.
През 2008г. преминава курс по миниинвазивна хирургия на щитовидната жлеза в гр. Загреб, Хърватска.Има сертификационни курсове по жлъчно – чернодробна, панкреатична и лапароскопска хирургия.
През 2011г. защитава дисертационен труд на тема „Проучване върху хирургичното лечение на хроничния панкреатит“ и придобива образователна и научна степен „Доктор“.
През 2014г. оглавява направление Миниинвазивна и лапароскопска хирургия.Автор и съавтор е в над 40 национални и международни публикации.
През 2014г. завършва УНСС, специалност „Публична администрация“, Здравен мениджмънт.Членува в БХД, БАХГО,IASGO. Владее Английски, Руски и Немски език.

  -  -

МИНИИНВАЗИВНА ДИАГНОСТИКА И ЛАПАРОСКОПСКА ХИРУРГИЯ.

Миниинвазивната диагоностика и лапароскопската хирургия се счтитат за най-значимото постижение в областта на коремната хирургия през последните 15 години. Благодарение на тази техника. Благодарение на развитието на медицината, с помощта на видео системи се извършват операции на коремни органи през много малки разрези в коремната стена (около 1 см). Докато оперира, хирургът следи интервенцията в реално време на специален монитор, който му осигурява много по-чист и подробен образ с възможност за приближаване и насочване. Предимства на миниинвазивната и лапароскопска хирургия.Предимствата на тази техника в чисто медицински аспект се дължат на малките оперативни разрези и възможността за увеличаване на образа по време на операция. Плюсовете за пациента са:
 • Минимална кръвозагуба
 • Незначителна следоперативна травма
 • Бързо възстановяване
 • Кратък болничен престой
 • Бързо връщане към нормалния начин на живот
 • По-добри козметични резултати ( малки и почти незабележими белези )
Кои интервенции могат да се извършват с миниинвазивна техника?Миниинвазивните техники започват все по-широко да навлизат в областта на конвенционалната хирургия и дори се считат за „златен стандарт“ в много области:*Операции на жлъчен мехур и жлъчни пътища*Операции на хернии*Операции на апендиксПри по-сложни операции като чревни, стомашни, чернодробни, панкреатични и други, миниинвазивната хирургия вече има традиции и може да се използва като много добра алтернатива на отворените операции.Миниинвазивни техники при премахване на туморни и ракови образувания.В световен мащаб са направени редица проучвания на ефективността на миниинвазивната хирургия в тази област поради необходимостта от сигурно резултати при оперативното лечение. Тези изследвания доказаха, че миниинвазивните техники са също толкова надеждни в онкологията , колкото и конвенционалната хирургия. Безспорните преимущества на миниинвазивната хирургия са в областта на оперативното лечение на рака на дебелото черво.Направление, в които секторът по Миниинвазивна хирургия работи:Секторът се стреми към непрестанно усъвършенстване и развитие на миниинвазивните оперативни техники в областта на общата, коремната и спешната хирургия.Обща и коремна хирургия: 
 • Диагностични процедури и операции върху хранопровод и стомах.
 • Гастроезофагеална рефлуксна болест
 • Дебело и тънко черво жлъчен мехур и жлучни пътища
 • Черен дроб
 • Всички видове хернии
Секторът по миниинвазивна хирургия разполага с всички необходими ресурси за диагностика и модерно лечение на заболяванията на всички коремни органи и ретроперитонеалното пространство, седалището, ануса и околоаналното пространство. Това създава предпоставка за операция с най-малка травма, която е в основата на бързото възстановяване на пациента, кратния болничен престой и по-бързото връщане към ежедневните дейности.

Тагове

Miniinvazivna hirurgia Sofia
Гастроезофагеална рефлуксна болест
Операции на херния
Миниинвазивна хирургия София
Хирург София
operacii hranoprovod i stomah
Коремен хирург София
Лапароскопска хирургия София
Хирургия София
операции хранопровод и стомах
Gastroezofagealna refluksna bolest
Koremen hirurg Sofia
Operacii na hernia
Operacia na Cheren drob
Операция на Черен дроб
Hirurgia Sofia
D-r Veselin Marinov
Laparoskopska hirurgia Sofia
Hirurg Sofia
Д-р Веселин Маринов

websites

Изпрати запитване

Моля попълвайте данните си коректно за да можем да се свържем с Вас.

Моля запознайте се с нашата Политика на поверителност преди изпращане на контактната форма!

Присъединете се към нас за да очаровате Вашите клиенти !