Проверена

Д-р Веселин Маринов - Хирург град София Отличен избор

Здравеопазване > Медицински центрове
Начало Здравеопазване Медицински центрове Д-р Веселин Маринов - Хирург град София

Д-р Веселин Маринов - Хирург град София

Д-р Веселин Маринов, дм – хирург, началник направление Миниинвазивна и лапароскопска хирургия болница „Токуда“. 

През 1997г завършва медицина в МУ – София.
От 1998г. до 2003г. работи и специализира хирургия в Трета хирургична клиника на УМБАЛСМ „Пирогов“. Същата година придобива специалност „Хирургия“.
В периода 2003 – 2005г. работи в УМБАЛ „Лозенец“ в екипа на Проф. Гайдарски.
През 2005г. спечелва стипендия и заминава на едногодишна специализация в областта на чернодробно – панкреатичната и онкологична хирургия в гр. Есен и гр. Бохум, Германия.Преминал е курс по трансплантационна хирургия в Нюкасъл, Великобритания. В МБАЛ „Токуда Болница“ е от самото начало.
През 2008г. преминава курс по миниинвазивна хирургия на щитовидната жлеза в гр. Загреб, Хърватска.Има сертификационни курсове по жлъчно – чернодробна, панкреатична и лапароскопска хирургия.
През 2011г. защитава дисертационен труд на тема „Проучване върху хирургичното лечение на хроничния панкреатит“ и придобива образователна и научна степен „Доктор“.
През 2014г. оглавява направление Миниинвазивна и лапароскопска хирургия.Автор и съавтор е в над 40 национални и международни публикации.
През 2014г. завършва УНСС, специалност „Публична администрация“, Здравен мениджмънт.Членува в БХД, БАХГО,IASGO. Владее Английски, Руски и Немски език.

  -  -

МИНИИНВАЗИВНА ДИАГНОСТИКА И ЛАПАРОСКОПСКА ХИРУРГИЯ.

Миниинвазивната диагоностика и лапароскопската хирургия се счтитат за най-значимото постижение в областта на коремната хирургия през последните 15 години. Благодарение на тази техника. Благодарение на развитието на медицината, с помощта на видео системи се извършват операции на коремни органи през много малки разрези в коремната стена (около 1 см). Докато оперира, хирургът следи интервенцията в реално време на специален монитор, който му осигурява много по-чист и подробен образ с възможност за приближаване и насочване. Предимства на миниинвазивната и лапароскопска хирургия.Предимствата на тази техника в чисто медицински аспект се дължат на малките оперативни разрези и възможността за увеличаване на образа по време на операция. Плюсовете за пациента са:
 • Минимална кръвозагуба
 • Незначителна следоперативна травма
 • Бързо възстановяване
 • Кратък болничен престой
 • Бързо връщане към нормалния начин на живот
 • По-добри козметични резултати ( малки и почти незабележими белези )
Кои интервенции могат да се извършват с миниинвазивна техника?Миниинвазивните техники започват все по-широко да навлизат в областта на конвенционалната хирургия и дори се считат за „златен стандарт“ в много области:*Операции на жлъчен мехур и жлъчни пътища*Операции на хернии*Операции на апендиксПри по-сложни операции като чревни, стомашни, чернодробни, панкреатични и други, миниинвазивната хирургия вече има традиции и може да се използва като много добра алтернатива на отворените операции.Миниинвазивни техники при премахване на туморни и ракови образувания.В световен мащаб са направени редица проучвания на ефективността на миниинвазивната хирургия в тази област поради необходимостта от сигурно резултати при оперативното лечение. Тези изследвания доказаха, че миниинвазивните техники са също толкова надеждни в онкологията , колкото и конвенционалната хирургия. Безспорните преимущества на миниинвазивната хирургия са в областта на оперативното лечение на рака на дебелото черво.Направление, в които секторът по Миниинвазивна хирургия работи:Секторът се стреми към непрестанно усъвършенстване и развитие на миниинвазивните оперативни техники в областта на общата, коремната и спешната хирургия.Обща и коремна хирургия: 
 • Диагностични процедури и операции върху хранопровод и стомах.
 • Гастроезофагеална рефлуксна болест
 • Дебело и тънко черво жлъчен мехур и жлучни пътища
 • Черен дроб
 • Всички видове хернии
Секторът по миниинвазивна хирургия разполага с всички необходими ресурси за диагностика и модерно лечение на заболяванията на всички коремни органи и ретроперитонеалното пространство, седалището, ануса и околоаналното пространство. Това създава предпоставка за операция с най-малка травма, която е в основата на бързото възстановяване на пациента, кратния болничен престой и по-бързото връщане към ежедневните дейности.

Тагове

operacii hranoprovod i stomah
операции хранопровод и стомах
Hirurgia Sofia
Laparoskopska hirurgia Sofia
Коремен хирург София
Operacii na hernia
Лапароскопска хирургия София
Операции на херния
Операция на Черен дроб
Хирург София
Hirurg Sofia
Миниинвазивна хирургия София
Operacia na Cheren drob
Koremen hirurg Sofia
Gastroezofagealna refluksna bolest
Miniinvazivna hirurgia Sofia
Д-р Веселин Маринов
D-r Veselin Marinov
Гастроезофагеална рефлуксна болест
Хирургия София

Изпрати запитване

Моля попълвайте данните си коректно за да можем да се свържем с Вас.

Моля запознайте се с нашата Политика на поверителност преди изпращане на контактната форма!

Присъединете се към нас за да очаровате Вашите клиенти !