Проверена

Средно Училище „Максим Райкович” Дряново Отличен избор

Образование > Училища
Начало Образование Училища Средно Училище „Максим Райкович” Дряново

Средно Училище „Максим Райкович” Дряново

Светлият път на светското образование в град Дряново започва преди повече от 150 години. Средно училище „Максим Райкович“ продължава традициите върви по същия път и до ден днешен. Богатата история на училището е една от многото причини дряновци да се гордеят със своето училище. Знакова фигура в изграждането на ценностите на училището е Михаил Военкин – учител на учителите. Учениците и учителите и до днес помнят делата му и организират събития в негова чест. Освен това той е почетен гражданин на града.

Училището се развива с бързи темпове и с днешна дата можем да се похвалим със съвременна и модерно оборудвана материална база. Тя включва всичко нужно за комфорта на нашите възпитаници и на целия училищен екип. Учебното заведение разполага със специализирани кабинети отговарящи на съответните предмети. В много от тези кабинети има мултимедийни проектори, които се използват за интерактивни методи на преподаване. На разположение на децата са две компютърни зали, а интернет връзката обхваща територията на цялото училище. Това допринася изключително много за пълноценното обучение. Поредна повод за гордост е информационният дисплей, който се намира на втория етаж на сградата. На него се представят интересни факти и новини за училището.

Учителският екип се състои от истински професионалисти, които преподават на децата с желание и любов. Освен педагози, в училището работят и психолог, ресурсен учител и логопед. Всички те допринасят за повишаване качеството на образованието, за подобряване на училищната среда и за постигане на високи резултати.

Възпитаниците на СУ „Максим Райкович“ често участват в училищни състезания и олимпиади. Там те показват своите знания и умения, придобити в училище. Доказателството за големия успех са множеството спечелени награди, медали и завоюваните първи места. Освен в научните дисциплини, учениците се справят отлично и с творческите задачи.

Днес СУ „Максим Райкович“ обединява в едно двете градски училища. Стотици деца от цялата община се обучават там. 

Тагове

Sredno uchilishte Drqnovo
Sredno uchilishte Maksim Raikovich Drqnovo
Uchenici Drqnovo
Uchilishte Drqnovo
Средно Училище Максим Райкович Дряново
Училище Дряново
Образование Дряново
Средно училище Дряново
Ученици Дряново
Priem na uchenici Drqnovo
Obrazovanie Drqnovo
Прием на ученици Дряново
Учители Дряново
Uchiteli Drqnovo

websites

Изпрати запитване

Моля попълвайте данните си коректно за да можем да се свържем с Вас.

Моля запознайте се с нашата Политика на поверителност преди изпращане на контактната форма!

Присъединете се към нас за да очаровате Вашите клиенти !