Проверена

Основно училище "Васил Априлов" Бургас Отличен избор

Образование > Училища
Начало Образование Училища Основно училище "Васил Априлов" Бургас

Основно училище "Васил Априлов" Бургас

 В основно училище „Васил Априлов“, село Хърлец се обучават повече от 200 деца. Тук те получават не само своите първи знания и уроци, но и се учат на толерантност и уважение към другия. Деца, учители и родители работят заедно за благото на училището. Тяхната обща цел е да помогнат в развитието му и да го направят едно по-добро място за бъдещите поколения. ОУ „Васил Априлов“ може да се похвали със своята материална база, с компютърните си кабинети, както и със спортните си съоражения. Всички тези фактори допринасят за обучението на възпитаниците на училището. Учителският колектив се състои от професионалисти, чиято основна цел е да предадат своите знания и умения на децата. Това са хора с богат опит, които приемат преподаването не просто като професия, а като призвание.

 За екипа на училището е важно децата да придобият теоретични знания, които да умеят да използват на практика, когато излязат от училище. Държим всеки наш възпитаник да развие докрай личния си потенциал и личните си качества, да повярва в себе си, да бъде амбициозен и отговорен. Нашата цел е децата ни да бъдат не само добри ученици в училище, но и добри хора в живота. Да отстояват позицията си, но да приемат и гледната точка на другите. Да бъдат независими и силни, но да подадат ръка на човек в нужда. За нас е важно всеки наш възпитаник да бъде самостоятелна и отговорна личност, но в същото време да умее да работи в екип. Възпитаваме морални и човешки ценности у учениците си. Стремим се да поощряваме заложбите и талантите на децата ни, а те да ги развиват и да стават все по-добри в това, което правят. Педагозите и целият училищен екип работят за развитието на възпитаниците си и за тяхното по-добро бъдеще. А по-доброто бъдеще на учениците ни е гаранция за едно по-добро бъдеще на България.

 В оновно училище „Васил Априлов“ се обръща голямо внимание на уважението към другия, към различния. Зачитането на други религии, етноси, език, опознаване на чужди култури и обичаи – всичко това е приоритет по време на обучението на децата.

 Изграждането на личности не е лесна работа, но с труд и усилия, колективът на училището успява да го прави. Учениците получават ценни знания, които да използват не само в училище, но и напред в живота. Важно за нас е да мотивираме децата и те да имат желание за по-нататъчно обучение в гимназия, а и в университет. Нашата цел е излизайки от основното училище, учениците да знаят какво искат да правят и как да продължат образованието си. Да имат ясни цели и мечти, които да реализират. Да имат желание да стават все по-добри и по-умни, да се самоусъвършенстват през целия си живот.

 Но освен развитието на учениците, важно е и развитието на самото училище. Стремим се да повишим нивото на образование и да подобрим качеството на средата. Целта ни е да ставаме все по-добри в това, което правим и да даваме най-доброто на нашите възпитаници. Вярваме, че това е правилния път и го следваме упорито, защото нашите деца го заслужават.

 Друго, на което много държим в училището е да успеем да интегрираме децата със специални образователни потребности и децата от малцинствата. Вярваме, че всяко дете трябва да има равен шанс да получи най-доброто образование и възпитание, както и да бъде сред своите връстници и приятели.

 Децата прекарват голяма част от времето си в училище. Затова се стремим да ги учим не само на уроците от учебниците, но и на здравно образование. То е насочено към вредите от тютюнопушенето, наркотичните вещества и злоупотребата с алкохол. Учим децата какво е здравословен начин на живот и как да водят такъв. Целта ни е прекараното време в училище да бъде максимално полезно, но и в същоъо време приятно за учениците.

 Педагозите в ОУ „Васил Априлов“ постоянно се усъвършенстват в работата си и търсят нови и нови начини, с които да подобрят качеството на образование в училището. Те дават най-доброто от себе си в името на образованието и възпитанието на децата.

 Друга цел на училищния колектив е да се разработват проекти и програми, които да повишат качеството на обучение. Това със сигурност ще подпомогне развитието на учебното заведение и ще го направи едно по-добро място.

 Поставили сме си много цели и задачи, които искаме да изпълним. Работим усилено по всяка една от тях и вярваме, че ще успеем с общите усилия на учители, ученици и родители. Важно за нас е да се развиваме и да превърнем училището в място, където децата да идват с желание, а не просто по задължение. Въпреки че, село Хърлец не е голямо, ние имаме големи цели и мечти за нашето училище. Образованието и възпитанието са водещите мисии в основно училище „Васил Априлов“. 

Тагове

Първи клас Бургас
Osnovno obrzovanie Burgas
Uchilishte Burgas
Purvi klas Burgas
Основно обрзование Бургас
Osnovno uchilishte Vasil Aprilov Burgas
Obrazovanie Burgas
Училище Бургас
Прием в първи клас Бургас
Основно училище Васил Априлов Бургас
Vasil Aprilov Burgas
Osnovno uchilishte Burgas
Образование Бургас
Priem na uchenici Burgas
Васил Априлов Бургас
Основно училище Бургас
Priem v purvi klas Burgas
Прием на ученици Бургас

websites

Изпрати запитване

Моля попълвайте данните си коректно за да можем да се свържем с Вас.

Моля запознайте се с нашата Политика на поверителност преди изпращане на контактната форма!

Присъединете се към нас за да очаровате Вашите клиенти !