Проверена

Основно Училище "Св. княз Борис І" - гр.Бургас Отличен избор

Образование > Училища
Начало Образование Училища Основно Училище "Св. княз Борис І" - гр.Бургас

Основно Училище "Св. княз Борис І" - гр.Бургас

Основно училище „Св. княз Борис I” е разположено в самия център на град Бургас. Училището се гордее с богатата си история и защитава името си през годините. Нямаме точна информация за етапите, през които е преминало училището, защото след наводнение през 1960г. повечето документи са унищожени. Това, което знаем е, че училището е създадено преди повече от век и през първите години уроците са се провеждали на друго място. По-късно е построена днешната сграда и учебните занятия започват да се провеждат в нея. Училището носи различни имена през годините – „Цар Борис“, „Д-р Петър Берон“, „Св. княз Борис I” (от 1992г. до днес). То е удостоено с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ първа степен. Ценна за училището е Летописната книга, която се води от 1907г. и е съхранила в себе си спомени, които ни напомнят кои сме днес и на кого да бъдем благодарни.

ОУ „Св. княз Борис I” предлага обучение, разделено на начален и прогимназиален етап. То разполага със съвременна материална база, включваща специализирани кабинети, компютърни зали, зала за хореография. Училището се стреми към развитие всеки ден. Затова полагат усилия всички преподаватели и служители. Условията, в които работят също се подобряват, а трудът им е високо ценен. Училището се гордее със своите ученици и се стреми да им предоставя най-доброто обучение. Нашите възпитаници печелят множество награди на различни конкурси и олимпиади във всички области. Всяка година те взимат участие в състезания по различни предмети. Те показват и силен спортен дух и това издига училището сред най-добрите в цял Бургас. След като завършат обучението си при нас, ученици продължават своя път на развитие в специализирани училища на много добро ниво. 

head

Резултатите, които постигат учениците, се дължат на професионализма на преподавателите. Те работят неуморно, с желание, с любов към децата и с една обща цел – доброто образование и светлото бъдеще на нашите възпитаници.

ОУ „Св. княз Борис I” е училище с мисия. За да бъде тази мисия успешна е нужно постоянен процес на общуване между учители, родители и ученици. Именно те създават нашата общност и изграждат цялостната визия на училището. Светът, в който живеем се развива със скоростни темпове и затова е важно училището да върви в крак с времето. Ние не спираме да се учим заедно със своите ученици. Методите на преподаване са модерни, интерактивни, включващи съвременни и разнообразни технологии. За нас от голяма важност са индивидуалните потребности на всяко отделно дете.

Училището цени богатата си история. Важно е учениците също да я познават, за да поддържат традициите живи през годините. Всяка годишнина на училището е голям празник за всички – родители, учители, деца. През учебната 2015-2016 година ОУ „Св. княз Борис I” отпразнува 110 години от своето създаване. Цялото училище се включи в тържественото отбелязване на годишнината. Концерти, тържества, спортни събития и много други изяви се проведоха през цялата година. Учениците за пореден път показаха обичта си към училището и очароваха град Бургас с огромния си талант. Учителите бяха страхотни организатори – амбициозни, неуморими и всеотдайни!

ОУ „Св. княз Борис I“ е част от редица проекти, които целят подобряването на учебната среда и на целия образователен процес. Някои от тях са: проект „Спортна зала“ (2013-2017г.), проект „Разделно събиране на отпадъците“ (2016г.), проект „Зелен двор“ (2016-2017г.). За нас е важно заедно да бъдем активни и да работим за доброто бъдеще на нашите деца. Заедно да решаваме възникналите проблеми и да превърнем училището в едно по-добро място, място, където децата ни да бъдат щастливи!

Тагове

Училище Бургас
Основно Училище Св. Княз Борис І Бургас
Образование Бургас
Obrazovanie Burgas
Osnovno Uchilishte Sv. Knaz Boris І Burgas
Priem na uchenici Burgas
Osnovno uchilishte Knaz Boris
Основно образование Бургас
Osnovno obrazovanie Burgas
Osnovno Uchilishte Burgas
Uchilishte Burgas
Прием на ученици Бургас
Основно Училище Бургас
Основно училище Княз Борис
Priem v purvi klas Burgas
Прием в първи клас Бургас

Изпрати запитване

Моля попълвайте данните си коректно за да можем да се свържем с Вас.

Моля запознайте се с нашата Политика на поверителност преди изпращане на контактната форма!

Присъединете се към нас за да очаровате Вашите клиенти !