Проверена

Еуро & Конт ЕООД - Truffles Bulgarian Отличен избор

Търговия > Хранителни стоки
Начало Търговия Хранителни стоки Еуро & Конт ЕООД - Truffles Bulgarian

Еуро & Конт ЕООД - Truffles Bulgarian

„Еуро & Конт“ е фирма в Разград, която се занимава с изкупуване на трюфели. Тя е открита през 2010г. и още тогава успява да се нареди сред първите в бранша. Съдружници сме с редица фирми от България, и от цял свят. Държим да сме коректни с тях и както те, така и ние да изпълняваме задълженията си стриктно. Друга дейност, с която се занимаваме е износ и продажба на различни по вид замразени и пресни български трюфели и гъби.

Днес трюфелите стават все по-разпространени и по-лесно се намират на пазара. Те се продават във вид на пасти, сосове, масла. Всъщност трюфелите са известни на обществото от преди много време. Още древните народи – гърци и римляни, са ги използвали с различно предназначение. Някои са ги ползвали като храна, други като лек, а трети като афродизиак. Един любопитна история разказва, че самият Казанова се е възползвал от качеството им на афродизиак. Други известни личности, за които се смята, че са ги използвали са Наполеон и Байрон. Трюфелите са били знак, че си част от хайлайфа, че си човек от висшия ешелон. През годините, учените са установили, че трюфелите изпускат феромони (химически вещества, изпускани от живи организми и служещи за комуникация с други организми от същия вид). Феромоните навлизат в мозъка на човека и влияят на неговите емоции и чувства. В кухнята, трюфелите се използват в малки количества. Дори съвсем малка част от гъбата, сложена в храна, й придава съвсем различен вкус и мирис, който никоя друга съставка не би могла да й предаде. Обикновено се добавят към гарнитури, сосове, салати, супи. Важно е, трюфелите да бъдат пресни. Тогава са най-вкусни.

В нашата страна тези скъпи и атрактивни гъби, са намерени преди повече от двайсет години. Българските трюфели имат същите вкусови качества и мирис като италианските и френските. Дори някои са по-добри.

Факт е, че българската държава, години наред, осъщестява най-големия в света износ на трюфели. Българските трюфели са известни и ценени в цял свят. 

Трюфели

Какво представляват трюфелите?

Трюфелите, това са гъби. Те могат да се разделят в няколко категории – според това как изглеждат, според това кога растат, според това какви са размерите им. По първия признак – цвета, те биват бели, черни и червени.  По втория признак – когат растат, биват зимни и летни. Като зимните са много по-рядко срещани и следователно цената им е по-висока. По третия признак – размера, те биват големи и малки. По-големите са по-търсени и съответно по-скъпи. Гъбите могат да се категоризират и по това до колко са наранени или проядени от червеи.

Най-важното при един трюфел е неговият мирис. Всеки вид трюфели си има свой собствен мирис, който се различава от останалите. Експертите в тази област биха могли само по мириса да разберат към коя категория спада даден трюфел. Но разбира се, затова се изисква години практика и опит и много познания в областта.Тагове

изкупува български трюфели и диворастящи гъби
Truffles Bulgarian
Tryufeli Bulgaria
Tryufeli
obrabotka na tryufeli
izkupuvane na tryufeli
Трюфели България
обработка на трюфели
изкупуване на трюфели
Truffles Bulgarian
Трюфели
divorastashti gubi
bulgarski tryufeli
диворастящи гъби
izkupuva bulgarski tryufeli i divorastashti gubi
български трюфели

Изпрати запитване

Моля попълвайте данните си коректно за да можем да се свържем с Вас.

Моля запознайте се с нашата Политика на поверителност преди изпращане на контактната форма!

Присъединете се към нас за да очаровате Вашите клиенти !