Проверена

Еуро & Конт ЕООД - Truffles Bulgarian Отличен избор

Търговия > Хранителни стоки
Начало Търговия Хранителни стоки Еуро & Конт ЕООД - Truffles Bulgarian

Еуро & Конт ЕООД - Truffles Bulgarian

„Еуро & Конт“ е фирма в Разград, която се занимава с изкупуване на трюфели. Тя е открита през 2010г. и още тогава успява да се нареди сред първите в бранша. Съдружници сме с редица фирми от България, и от цял свят. Държим да сме коректни с тях и както те, така и ние да изпълняваме задълженията си стриктно. Друга дейност, с която се занимаваме е износ и продажба на различни по вид замразени и пресни български трюфели и гъби.

Днес трюфелите стават все по-разпространени и по-лесно се намират на пазара. Те се продават във вид на пасти, сосове, масла. Всъщност трюфелите са известни на обществото от преди много време. Още древните народи – гърци и римляни, са ги използвали с различно предназначение. Някои са ги ползвали като храна, други като лек, а трети като афродизиак. Един любопитна история разказва, че самият Казанова се е възползвал от качеството им на афродизиак. Други известни личности, за които се смята, че са ги използвали са Наполеон и Байрон. Трюфелите са били знак, че си част от хайлайфа, че си човек от висшия ешелон. През годините, учените са установили, че трюфелите изпускат феромони (химически вещества, изпускани от живи организми и служещи за комуникация с други организми от същия вид). Феромоните навлизат в мозъка на човека и влияят на неговите емоции и чувства. В кухнята, трюфелите се използват в малки количества. Дори съвсем малка част от гъбата, сложена в храна, й придава съвсем различен вкус и мирис, който никоя друга съставка не би могла да й предаде. Обикновено се добавят към гарнитури, сосове, салати, супи. Важно е, трюфелите да бъдат пресни. Тогава са най-вкусни.

В нашата страна тези скъпи и атрактивни гъби, са намерени преди повече от двайсет години. Българските трюфели имат същите вкусови качества и мирис като италианските и френските. Дори някои са по-добри.

Факт е, че българската държава, години наред, осъщестява най-големия в света износ на трюфели. Българските трюфели са известни и ценени в цял свят. 

Трюфели

Какво представляват трюфелите?

Трюфелите, това са гъби. Те могат да се разделят в няколко категории – според това как изглеждат, според това кога растат, според това какви са размерите им. По първия признак – цвета, те биват бели, черни и червени.  По втория признак – когат растат, биват зимни и летни. Като зимните са много по-рядко срещани и следователно цената им е по-висока. По третия признак – размера, те биват големи и малки. По-големите са по-търсени и съответно по-скъпи. Гъбите могат да се категоризират и по това до колко са наранени или проядени от червеи.

Най-важното при един трюфел е неговият мирис. Всеки вид трюфели си има свой собствен мирис, който се различава от останалите. Експертите в тази област биха могли само по мириса да разберат към коя категория спада даден трюфел. Но разбира се, затова се изисква години практика и опит и много познания в областта.Тагове

Трюфели България
Трюфели
bulgarski tryufeli
обработка на трюфели
Truffles Bulgarian
български трюфели
Truffles Bulgarian
divorastashti gubi
Tryufeli Bulgaria
диворастящи гъби
izkupuva bulgarski tryufeli i divorastashti gubi
изкупува български трюфели и диворастящи гъби
изкупуване на трюфели
Tryufeli
izkupuvane na tryufeli
obrabotka na tryufeli

websites

Изпрати запитване

Моля попълвайте данните си коректно за да можем да се свържем с Вас.

Моля запознайте се с нашата Политика на поверителност преди изпращане на контактната форма!

Присъединете се към нас за да очаровате Вашите клиенти !