Проверена

Балетна школа "Финес" София Отличен избор

Забавления > Спортни терени и зали
Начало Забавления Спортни терени и зали Балетна школа "Финес" София

Балетна школа "Финес" София

Балетна школа „Финес” е основана през октомври 2006 година от Златина Владимирова-Йовчева и Александър-Константин Йовчев.Името на школата е синоним на качество и професионализъм в обучението по класически балет, модерни и характерни танци.Школата осигурява две сценични изяви за учебна година – самостоятелни спектакли на Коледа и в края на учебната година.

От март 2015 година поради разрастването на школата преместихме дейността си в нова, самостоятелна и по-просторна зала, намираща се на адрес град София, бул. „Патриарх Евтимий” 66.Новата ни зала разполага с балетна станка на две нива; три огледални стени; специална подова настилка с еластична подложка, с много добро сцепление при танц и щадяща ставите на танцуващите; постелки за земен екзерсис; професионално озвучаване; топло- и шумоизолация; климатизация; санитарен възел; гардеробна; съблекалня с гримьорна и чакалня с "Витрина на славата".

За да осигурим необходимата чистота в помещенията, достъпът с външни обувки е ограничен единствено в чакалнята на залата. Придружителите на децата, които е необходимо да им помагат за преобличане в съблекалнята, използват еднократни калцуни върху обувките си, след което имат възможност да изчакат в уютна обстановка в предвидената за тях чакалня да приключи урока на децата.


Спектаклите, които досега сме представили са:
  •  Коледа с "Финес" и "Огледало” /12.2007/, „Пепеляшка” /06.2008/,
  • „Снежинките танцуват” /12.2008/, „Пепеляшка” /05.2009/,
  • „Коледна феерия” /12.2009/, „Грозното патенце” /05.2010/,
  • „Коледна магия” /12.2010/, „Мушица-бърборица” /05.2011/,
  • „Коледа в гората” /12.2011/, „Малката русалка” /06.2012/,
  • „Любовта е... всичко” /12.2012/, „Тайните на Ориента” /06.2013/,
  • „Лешникотрошачката” /12.2013/, „Дивото зове” /06.2014/,
  • „Звезден прах” /12.2014/ и „Парижката Света Богородица” /06.2015/
Освен спектаклите, децата от Балетна школа „Финес” имат възможност да се изявяват всяка година и на различни танцови фестивали и конкурси.Резултатите от тези изяви могат да се видят във „Витрината на славата” в чакалнята на новата ни зала.Приемът на деца е целогодишен.През месеците юли и август се провеждат летни курсове на обучение, съобразени с предпочитанията на желаещите да ги посещават. 

Класически балет

Методиката на преподаване е по руската система на Агрипина Ваганова, по която се обучават професионални балетни артисти, но адаптирана за деца. Тя развива пластичност, музикалност и култура на движението. Обучението по класически балет се извършва в групи, които се определят от педагога спрямо възрастта и нивото на обучение на детето. За да могат успешно да се превъплътят в образа на ролята си обучението и в двете направления (класически и модерен танц) е с практична - /екзерсис и репертоар/ и теоритична подготовка - /история на танца, история на музиката, актьорско майсторство/.
 

Модерен танц

Разчупва канонизираните форми на класическия танц, предоставя свобода, разкрепостява танцуващия и го призовава към една по-дълбока емоционална изразителност. Изучават се следните модерни танцови техники: Martha Graham, Неокласика, Contemporary, Lyrical, Jazz и Street dance.Обучението по модерен танц се извършва в групи, които се определят от педагога спрямо възрастта и нивото на обучение на детето. 

Балет за дами

Класически балет, Contemporary dance, Lyrical dance - Чрез красотата и свободата на танца ние удовлетворяваме физическите, естетически и духовни потребности, ето защо бихме могли да говорим за балета и неговото арт-терапевтично действие. Бихме могли да преодолеем завишените нива на стрес и да релаксираме посредством музика и движение, или да провокираме и тонизираме сетивата си, за да повишим емоционалния си заряд. Безспорна е и физическата активност, която натоварва почти всички мускулни групи и извайва силуета. Танцът и неговата завладяваща сила предоставят удоволствието да се чувстваме комфортно в тялото си.
 

Арт-лаборатория

Арт лаборатория - "На балет с мама" - Въведение в света на танцовото изкуство за най-малките балерини и техните родители. Обучението включва класически балет и модерен танц, поднесени под формата на игри на роли, ритмика и пластика. Целта на обучението е възпитаването в естетиката на класическата и модерна музика, както и развиването на пластичността, координацията, правилната стойка на тялото, музикалността и културата на движението у децата в най-крехка възраст.
Тагове

Класически балет София
Балетна школа София
Балетни постановки София
Балетно училище София
Baletna shkola fines Sofia
Moderen balet Sofia
Baletno uchilishte Sofia
Модерен балет София
Balet fines Sofia
Балет за деца София
Baletna shkola Fines
Klasicheski balet Sofia
Балетна школа финес София
Baletna shkola Sofia
Балет финес София
Обучение за деца София
Artistichna i tvorcheska deinost
Артистична и творческа дейност
Balet za deca Sofia
Балетна школа Финес
Baletni postanovki Sofia
Obuchenie za deca Sofia

Изпрати запитване

Моля попълвайте данните си коректно за да можем да се свържем с Вас.

Моля запознайте се с нашата Политика на поверителност преди изпращане на контактната форма!

Присъединете се към нас за да очаровате Вашите клиенти !