Проверена

137 Средно Училище "Ангел Кънчев" Отличен избор

Образование > Училища
Начало Образование Училища 137 Средно Училище "Ангел Кънчев"

137 Средно Училище "Ангел Кънчев"

 Когато отваря врати през 1957г., 137-мо училище „Ангел Кънчев“ е основно училище. Няколко години по-късно то вече става Средно общообразователно училище със засилено изучаване на чужд език. Създава се паралелка за пети клас с разширено обучение по математика и информационни и комуникационни технологии. А за по-големите ученици (от 8-ми до 12-ти клас) се въвеждат следните профили – „Чуждоезиков“, „Технологичен – информационна сигурност“, „Технологичен – предприемачество и бизнес“.

 Сега в учебното заведение учат над 1000 деца, разпределени в 41 паралелки. За тяхното образование и възпитание ежедневно полагат грижи над 70 високо квалифицирани преподаватели. Те са отлични специалисти, които работят с професионализъм, но и с любов към децата.

 През 2008г. в училището започна да се използва софтуерната програма – „Енвижън“. Тя има за цел да улесни учителите в работата им и се стреми да разреши два основни проблема в началното образование – липсата на ресурси и липсата на интерес към науката у децата. По-късно в училището се въведе и серия от образователни игри по математика за начално образование, наречена „Jumpido”.


 В учебното заведение редовно се провеждат обучения на преподаватели от цяла България, свързани с използването на тези модерни методи за обучение. Именно затова, училището е едно от 187-те училища-ментори в цял свят по програмата „Иновативни училища“, дело на Microsoft.

 Училището е част от Cambridge Association  и в него се провеждат изпити по английски език за сертификат.

 137-мо СОУ участва в редица проекти и програми, които повишават нивото на образование и подобряват материалната му база. Благодарение на тези проекти и програми, учениците се учат да работят в екип и да надграждат своите умения. В училището винаги се работи по някакъв нов и актуален проект, интересен както за децата, така и за учителите, а и за родителите. Тук се държи много на връзката дете-учител-родител. Защото е важно вие – родителите, да сте наясно как се справя вашето дете и какви резултати постига то.

   Високите успехи, които постига училището са една от причините родителите да искат да запишат детето си тук. Училището не спира да се развива и да повишава нивото на образование. То стриктно следва своето мото „Училище с визия за бъдещето“. Тук се развиват личностните качества на всяко едно дете, разгръща се неговият потенциал и неговите възможности. Освен това, учителите също постоянно търсят нови и нови начини да подобрят качеството на обучение, чрез интересни и модерни техники. Те се стремят да се самоусъвършенстват, за да могат да бъдат максимално полезни на децата не само в обучението им, но и в изграждането им като личности. 

Тагове

137 Средно Училище Ангел Кънчев
Obrazovanie Slivnica
Sredno uchilishte Slivnica
Ученици Сливница
Uchiteli Slivnica
Прием деца София
Uchenici Slivnica
Учители Сливница
137 Sredno Uchilishte Angel Kunchev
Priem deca Sofiq
Sredno uchilishte Sofiq
Средно училище Сливница
Средно училище София
Образование София
Obrazovanie Sofiq
Образование Сливница

websites

Изпрати запитване

Моля попълвайте данните си коректно за да можем да се свържем с Вас.

Моля запознайте се с нашата Политика на поверителност преди изпращане на контактната форма!

Присъединете се към нас за да очаровате Вашите клиенти !