Проверена

106 ОУ "Григорий Цамблак" София Отличен избор

Образование > Училища
Начало Образование Училища 106 ОУ "Григорий Цамблак" София

106 ОУ "Григорий Цамблак" София

Основно училище „Григорий Цамблак“ първоначално е познато като НУ „Стефан Караджа“. Тогава то се намира на булевард „Ботевградско шосе“, а след това е преместено на улица „Григорий Цамблак“ и се нарича „Дичо Петров“. Името „Григорий Цамблак“ е от времето на демократичните промени.

От много години насам, училището има шефство-договор с Летищния център на Летище София.

От създаването си до днес, учебното заведение е сменило няколко директори. Всички те са работили за неговото благо и развитие.

Екипът на ОУ „Григорий Цамблак“ се стреми да не изневерява на своите принципи години наред. Тези принципи са – високо ниво на обучение, възпитаване в ценности, равенство между всички ученици. Екипът се състои от професионалисти, които вършат своята работа с любов. Те са се отдали на учителската професия и се раздават в името на децата. Стремят се техните ученици да получат възможно най-доброто образование по всички предмети. Целта на учителите е децата да бъдат не само добри ученици, но и добри хора с морал и човешки ценности.  

Резулатите от положените усилия и труд на педагозите се виждат в завоюваните първа места по олимпиади, медали от състезания, както и високите успехи на кандидат-гимназиалните изпити на учениците. Голяма част от децата на ОУ „Григорий Цамблак“ продължават пътя на своето образование в едни от най-реномираните училища и гимназии в страната. 

Учебното заведение участва в много проекти и програми, които имат за цел да повишат нивото на обучение, да модернизират и осъвременят училищната база или да се увеличат извънкласните дейности в училището. То е разработвало редица проекти през годините. Някои от тях са: Детски финансови игри „Игрите на НеЗнайко“, създаването на група за деца между три и пет годишна възраст, различни спортни клубове, сред които клуб по голф, запознанство с традициите на други етноси, както и други дейности към софийското читалище „Неофит Бозвели“, намиращо се в квартал „Левски“.

Проект Детски финансови игри „Игрите на НеЗнайко“ е свързан с финансовото образование на децата и първите им стъпки в тази област. По време на тези игри, те се научават да планират бюджет, да го управляват правилно, разбират какво означава пазар и някои от тънкостите на бизнеса. Това е забавно, а и полезно за децата. Те успяват лесно да научат важни неща, които ще им бъдат от голяма полза.

В групата за деца от три до пет годишна възраст се обучават и възпитават деца от различен етнос. Работи се по проект съвместно със Столичната община, който има за цел успешна интеграция на тези деца в обществото. 

Тагове

106 OU GRIGORIJ cAMBLAK
Прием на Първокласници София
Обучение на ученици София
106-to OU Sofia
Osnovno uchilishte Sofia
Основни училища София
Основно училище София
106-то ОУ София
Osnovni uchilishta Sofia
Priem na Purvoklasnici Sofia
106 OU Grigorii camblak Sofia
Osnovno obrazovanie Sofia
Основно образование София
Obuchenie na uchenici Sofia
106 ОУ Григорий Цамблак София
Образование София
106 ОУ ГРИГОРИЙ ЦАМБЛАК
Obrazovanie Sofia

websites

Изпрати запитване

Моля попълвайте данните си коректно за да можем да се свържем с Вас.

Моля запознайте се с нашата Политика на поверителност преди изпращане на контактната форма!

Присъединете се към нас за да очаровате Вашите клиенти !