Проверена

Танцов ансамбъл “Балканска младост” Отличен избор

Забавления > Спортни стоки
Начало Забавления Спортни стоки Танцов ансамбъл “Балканска младост”

Танцов ансамбъл “Балканска младост”

Танцов ансамбъл “Балканска младост”. Още през далечната 1946 г. група млади хора решават да създадат танцова трупа, която да изпълнява характерни хора от региона. 10 години по-късно към ансамбъла е създадена детска танцова школа. Постепенно репертоарът на ансамбъла се обогатява, за да се стигне до днес, когато всеобща гордост за Етрополе са постиженията му.

Поради географското разположение Етрополе е Северняшка фолклорна област. Но в концертната програма са включени танци от всички етнографски области на България и всеки един от танците носи аромата на региона с уникален стил и характер. Освен с прекрасните танцови изпълнения ТА „Балканска младост” разполага и с национални фолклорни костюми с уникалните български бродерии и богати аксесоари от различните области. Концертите на ансамбълът се превръщат в празници на народното творчество и талант на българския народ, който продължава през вековете.

ТА „Балканска младост” има и фолклорен оркестър, който се състои от основните български инструменти: кавал, гайда, гъдулка, тъпан и акордеон. Музикантите са добри индивидуални изпълнители на българска народна музика. Във фолклорните програми на ансамбъла се включва солист – певица на фолклорни песни от региона и страната. Ансамбълът представя успешно българския фолклор в страната и чужбина.


Визуализация на видеоклипа в YouTube „ТА "Балканска младост" - гр. Етрополе. Проектът е реализиран с подкрепа на Национален фонд „Култура"

Тагове

Ансамбъл Етрополе
Tancov Ansabul Balkanska Mladost
Narodni Tanci Etropole
Народни Танци Етрополе
Balkanska mladost Etropole
Народни Танци
Narodni Tanci
Ansambul Etropole
Танцов Ансабъл Балканска Младост
Балканска младост Етрополе

websites

Изпрати запитване

Моля попълвайте данните си коректно за да можем да се свържем с Вас.

Моля запознайте се с нашата Политика на поверителност преди изпращане на контактната форма!

Присъединете се към нас за да очаровате Вашите клиенти !