Проверена

АНСАМБЪЛ "БАЛКАНСКА МЛАДОСТ" Народно Читалище "Тодор Пеев" Отличен избор

Забавления > Спортни стоки
Начало Забавления Спортни стоки АНСАМБЪЛ "БАЛКАНСКА МЛАДОСТ" Народно Читалище "Тодор Пеев"

АНСАМБЪЛ "БАЛКАНСКА МЛАДОСТ" Народно Читалище "Тодор Пеев"

Танцов ансамбъл “Балканска младост”. Още през далечната 1946 г. група млади хора решават да създадат танцова трупа, която да изпълнява характерни хора от региона. 10 години по-късно към ансамбъла е създадена детска танцова школа. Постепенно репертоарът на ансамбъла се обогатява, за да се стигне до днес, когато всеобща гордост за Етрополе са постиженията му.

 Поради географското разположение Етрополе е Северняшка фолклорна област. Но в концертната програма са включени танци от всички етнографски области на България и всеки един от танците носи аромата на региона с уникален стил и характер. Освен с прекрасните танцови изпълнения ТА „Балканска младост” разполага и с национални фолклорни костюми с уникалните български бродерии и богати аксесоари от различните области.Концертите на ансамбълът се превръщат в празници на народното творчество и талант на българския народ, който продължава през вековете.

ТА „Балканска младост” има и фолклорен оркестър, който се състои от основните български инструменти: кавал, гайда, гадулка, тъпан и акордеон. Музикантите са добри индивидуални изпълнители на българска народна музика. Във фолклорните програми на ансамбъла се включва солист – певица на фолклорни песни от региона и страната.                 Ансамбълът представя успешно българския фолклор в страната и чужбина.

Тагове

Балканска младост Етрополе
Tancov Ansabul Balkanska Mladost
Ансамбъл Етрополе
Narodni Tanci Etropole
Narodni Tanci
Танцов Ансабъл Балканска Младост
Ansambul Etropole
Balkanska mladost Etropole
Народни Танци Етрополе
Народни Танци

websites

Изпрати запитване

Моля попълвайте данните си коректно за да можем да се свържем с Вас.

Моля запознайте се с нашата Политика на поверителност преди изпращане на контактната форма!

Присъединете се към нас за да очаровате Вашите клиенти !