Проверена

СУ "Димитър Митев" Ловеч Отличен избор

Образование > Училища
Начало Образование Училища СУ "Димитър Митев" Ловеч

СУ "Димитър Митев" Ловеч

ОУ „Максим Горки“ за ученици лишени от свобода в Ловеч е основано през 1966г. Димитър Митев е неговият първи директор. Първоначално училището има два класа от начален етап и шест класа от горните курсове. Броят на учащите там е 142. Провежда се и вечерно обучение към Механоелектро-техникума.

Близо десетилие след създаването си, училището променя името си на Вечерно средно професионално техническо училище ,,Максим Горки“. Броят на възпитаниците е почти двоен, а класовете вече са двадесет. Създават се две работилници по стругартсво, шлосерна, работилница за заварване и работилница за дърводелство, както и специализирани кабинети по различни предмети. По време на практическото си обучение, лишените от свобода ученици произвеждат различни продукти, които по-късно се продават.

Началото на 90-те години названието на училището е сменено на Вечерно професионално училище. Сменен е и директорът. На учениците е предоставена и компютърна зала.

През годините в училището се откриват нови специалности. Участник е в световни проекти. Благодарение на финансирането от ЕС, ВПУ „Максим Горки“ се включва и в проекта „Сократ – Грюндвик 2“.

Инженер Красимир Маринов – един от директорите през годините, създава първия допълнителен адрес на училището в затвора в град Плевен. Това става през 2010 година и там обучението си започват около 70 лишени от свобода деца в начален етап, разделени в 4 класа.Учебната 2011г. училището посреща със своето променено название – ВПУ ,,Димитър Митев“, посветено на първия директор. А следващата година, то отново бива сменено – СУ ,,Димитър Митев“. Учениците са 260 на брой, класовете – 20, а професиите, на които възпитаниците се учат са – „Шлосерство“, „Монтажник на ВиК инсталации“, „Оператор на металорежещи машини“.

През 2013 година училището е изцяло ремонтирано, боядисано и обновено. Оборудвано е с пожароизвестителна система, звънец с безжично свързване, инсталирана е вътрешна телефонна мрежа. Компютърната зала е изцяло осъвременена и реновирана. Създава се работилница по предмета ВиК.

След като вече има създаден първи допълнителен адрес, през 2015г. се създава и втори такъв. Той е в град Белене. Там се обучават 58 деца от затвора, които са групирани в четири паралелки от първи до четвърти клас.

Последната смяна на названието на училището е от 2016 година. От тогава то е Средно училище ,,Димитър Митев“. Децата, които учат в него са 278. Най-много от тях – 13 паралелки от първи до дванадесети клас са в Ловеч, четири паралелки от първи до четвърти са в Плевен и още други четири отново от първи до четвърти клас – в Белене.

Тагове

Sredno uchilishte Dimitur Mitev Lovech
Sredno obrazovanie Lovech
Образование Ловеч
Средно училище Ловеч
Средно образование Ловеч
Прием на ученици Ловеч
Priem na uchenici Lovech
Uchenici Lovech
Училище Ловеч
Средно училище Димитър Митев Ловеч
Ученици Ловеч
Uchilishte Lovech
Sredno uchilishte Lovech
Obrazovanie Lovech

websites

Изпрати запитване

Моля попълвайте данните си коректно за да можем да се свържем с Вас.

Моля запознайте се с нашата Политика на поверителност преди изпращане на контактната форма!

Присъединете се към нас за да очаровате Вашите клиенти !