Проверена

Професионална гимназия по транспорт и лека промишленост гр. Омуртаг Отличен избор

Образование > Училища
Начало Образование Училища Професионална гимназия по транспорт и лека промишленост гр. Омуртаг

Професионална гимназия по транспорт и лека промишленост гр. Омуртаг

Едно от учебните заведения в град Омуртаг е Професионална гимназия по транспорт и лека промишленост. Гимназията се е доказала през годините с високото ниво на обучение, което предлага. Тя е спечелила доверието на хиляди деца и родители. Гимназията се състои от две обединени училища, които заедно оформят едно учебно заведение с висок стандарт.

Обединението на двете училища се случва през 2000г. Това са училищата Средно професионално техническо училище по транспорт „Петър Иванов“ и Средно професионално техническо училище по текстил и облекло „Добринка Милева“. Те съществуват под общото наименование Средно професионално техническо училище по транспорт и лека промишленост. Първата година след обединението, в гимназията има седем паралелки „Транспорт“ и седем „Лека промишленост“.

Три години по-късно, учебното заведение вече не е Средно професионално техническо училище, а вече е Професионална гимназия по транспорт и лека промишленост. По това време, чрез конкурс, се избират лого и знаме и емблема на учебното заведение. Емблемата и логото са дело на една от възпитаничките на гимназията. Докато знамето е идея на инженер Мариана Иванова Петрова. Учебното заведение предлага на своите ученици качествена материална база, която да е в тяхна помощ по време на учебния процес. Учениците в гимназията придобиват полезни знания по различни предмети и специалности, а и практически опит. Високо квалифицираните преподаватели се стремят да дават всичко от себе си, за да могат учениците да получат най-доброто образование.

Гордост на гимназията са многобройните завоювани първи места в училищни състезания и олимпиади на местно и национално ниво. Обръща се голямо внимание на спортните дейности и физическата подготовка на децата. Отборът по волейбол е участвал в републиканското първенство два пъти. Но успехите не са само във волейбола. Учениците на Професионалната гимназия в Омуртаг са носители на редица медали в различни дисциплини. Те редовно успяват да заемат първите места в различни турнири и състезания. 

Тагове

образование Омуртаг
Profesionalna gimnazia Omurtag
obrazovanie Omurtag
Професионална гимназия по транспорт и лека промишленост
Uchilishte Omurtag
gimnazia po transport i leka promishlenost
Професионална гимназия по транспорт и лека промишленост Омуртаг
гимназия по транспорт и лека промишленост
Професионална гимназия Омуртаг
Gimnazia Omurtag
Училище Омуртаг
Priem na uchenici Omurtag
Profesionalna gimnazia po transport i leka promishlenost Omurtag
Гимназия Омуртаг
Profesionalna gimnazia po transport i leka promishlenost
Прием на ученици Омуртаг

Изпрати запитване

Моля попълвайте данните си коректно за да можем да се свържем с Вас.

Моля запознайте се с нашата Политика на поверителност преди изпращане на контактната форма!

Присъединете се към нас за да очаровате Вашите клиенти !