Проверена

ОУ "Васил Левски" Преселенци Отличен избор

Образование > Училища
Начало Образование Училища ОУ "Васил Левски" Преселенци

ОУ "Васил Левски" Преселенци

Основно училище „Васил Левски“ се намира в село Преселенци, община Генерал-Тошево, област Добрич. Училището носи и до днес белезите на богатата българска история и е символ на селото.

Историята на ОУ „Васил Левски“ разказва…

Според различни документи се твърди, че ОУ „Васил Левски“ е построено около 1902/1904г. Будният български дух и жаждата за нови знания крепи училището през годините. То преминава през различни етапи. В самото начало имало само една единствена стая за учебни цели. Няма достатъчна информация от това време.

През 1940г. (след края на румънската власт) училището отваря вратите си за своите ученици и няколко учители започват преподавателската си дейност. Постепенно броят на класните стаи се увеличил на две. Децата учели до IV-ти клас.

Училището помага на селото и на хората да поддържат културния живот. Духът, който носи изкуството обединява и образова народа, както в миналото, така и днес. Благодарение на желанието на учителите и любознателността и таланта на учениците, са поставени редица пиеси, сред които: „Воловарчета“, „Грях“, „Хан Татар“, „Хайдутин майка не храни“, „Гашо не ще да се жени“, „Тежат ми мамо веригите“.

През 1962г. е отворена новата сграда на училището. Учениците вече имат възможност да се обучават до VIII-ми клас. Три години по-късно е открита и нова част, в която се помещават канцеларии, библиотека и детска градина. Това е само началото на поредица от подобрения -  разрастване и развитие на училището. През 1974г. е открита училищна работилница. Парната инсталация и училищният стол са обновени. В период от една година част от училището става и новият физкултурен салон. Така бавно и постепенно ОУ „Васил Левски“ стига до сегашния си вид.


ОУ „Васил Левски“ днес Днес

ОУ „Васил Левски“ е средищно училище и в него учат деца, както от селото, така и от съседните населени места. До училището е осигурен удобен транспорт. В сградата се помещават 10 класни стаи, учителска стая, директорски кабинет, компютърен кабинет, стол, физкултурен салон, спортна площадка, лекарски кабинет и други кабинети. Сградата на училището е публична общинска собственост.

Всяка година в ОУ „Васил Левски“ се приемат нови ученици. Може да подадете документите в дирекцията на училището. Ние ви предлагаме отлични условия за обучение на вашите деца. Преподавателите, които работят при нас са професионалисти с доказан опит и подход към децата. Началният етап от обучението е изключително важен за бъдещото развитие на учениците, затова нашата институция се стреми да даде най-доброто на своите възпитаници.

Село Преселенци събужда интереса на много чужденци. Над 20 къщи са собственост на англичани и руснаци. Спокойствието, което носи селото, чистият въздух, красивата природа и близостта до Българското Черноморие, го прави чудесен избор за туризъм и почивка. 

Тагове

Uchilishta Preselentsi
Прием на ученици Преселенци
Основно училище Преселенци
Priem na uchenitsi Preselentsi
Училища Преселенци
Училище Преселенци
Uchilishte Preselentsi
Osnovno uchilishte Preselentsi

websites

Изпрати запитване

Моля попълвайте данните си коректно за да можем да се свържем с Вас.

Моля запознайте се с нашата Политика на поверителност преди изпращане на контактната форма!

Присъединете се към нас за да очаровате Вашите клиенти !