Проверена

Основно Училище "Св. княз Борис І" - гр.Бургас Отличен избор

Образование > Училища
Начало Образование Училища Основно Училище "Св. княз Борис І" - гр.Бургас

Основно Училище "Св. княз Борис І" - гр.Бургас

Основно училище „Св. княз Борис I” е разположено в самия център на град Бургас. Училището се гордее с богатата си история и защитава името си през годините. Нямаме точна информация за етапите, през които е преминало училището, защото след наводнение през 1960г. повечето документи са унищожени. Това, което знаем е, че училището е създадено преди повече от век и през първите години уроците са се провеждали на друго място. По-късно е построена днешната сграда и учебните занятия започват да се провеждат в нея. Училището носи различни имена през годините – „Цар Борис“, „Д-р Петър Берон“, „Св. княз Борис I” (от 1992г. до днес). То е удостоено с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ първа степен. Ценна за училището е Летописната книга, която се води от 1907г. и е съхранила в себе си спомени, които ни напомнят кои сме днес и на кого да бъдем благодарни.

ОУ „Св. княз Борис I” предлага обучение, разделено на начален и прогимназиален етап. То разполага със съвременна материална база, включваща специализирани кабинети, компютърни зали, зала за хореография. Училището се стреми към развитие всеки ден. Затова полагат усилия всички преподаватели и служители. Условията, в които работят също се подобряват, а трудът им е високо ценен. Училището се гордее със своите ученици и се стреми да им предоставя най-доброто обучение. Нашите възпитаници печелят множество награди на различни конкурси и олимпиади във всички области. Всяка година те взимат участие в състезания по различни предмети. Те показват и силен спортен дух и това издига училището сред най-добрите в цял Бургас. След като завършат обучението си при нас, ученици продължават своя път на развитие в специализирани училища на много добро ниво. 

head

Резултатите, които постигат учениците, се дължат на професионализма на преподавателите. Те работят неуморно, с желание, с любов към децата и с една обща цел – доброто образование и светлото бъдеще на нашите възпитаници.

ОУ „Св. княз Борис I” е училище с мисия. За да бъде тази мисия успешна е нужно постоянен процес на общуване между учители, родители и ученици. Именно те създават нашата общност и изграждат цялостната визия на училището. Светът, в който живеем се развива със скоростни темпове и затова е важно училището да върви в крак с времето. Ние не спираме да се учим заедно със своите ученици. Методите на преподаване са модерни, интерактивни, включващи съвременни и разнообразни технологии. За нас от голяма важност са индивидуалните потребности на всяко отделно дете.

Училището цени богатата си история. Важно е учениците също да я познават, за да поддържат традициите живи през годините. Всяка годишнина на училището е голям празник за всички – родители, учители, деца. През учебната 2015-2016 година ОУ „Св. княз Борис I” отпразнува 110 години от своето създаване. Цялото училище се включи в тържественото отбелязване на годишнината. Концерти, тържества, спортни събития и много други изяви се проведоха през цялата година. Учениците за пореден път показаха обичта си към училището и очароваха град Бургас с огромния си талант. Учителите бяха страхотни организатори – амбициозни, неуморими и всеотдайни!

ОУ „Св. княз Борис I“ е част от редица проекти, които целят подобряването на учебната среда и на целия образователен процес. Някои от тях са: проект „Спортна зала“ (2013-2017г.), проект „Разделно събиране на отпадъците“ (2016г.), проект „Зелен двор“ (2016-2017г.). За нас е важно заедно да бъдем активни и да работим за доброто бъдеще на нашите деца. Заедно да решаваме възникналите проблеми и да превърнем училището в едно по-добро място, място, където децата ни да бъдат щастливи!

Тагове

Obrazovanie Burgas
Образование Бургас
Priem v purvi klas Burgas
Priem na uchenici Burgas
Osnovno obrazovanie Burgas
Основно образование Бургас
Osnovno uchilishte Knaz Boris
Osnovno Uchilishte Sv. Knaz Boris І Burgas
Основно училище Княз Борис
Прием на ученици Бургас
Osnovno Uchilishte Burgas
Основно Училище Бургас
Uchilishte Burgas
Училище Бургас
Основно Училище Св. Княз Борис І Бургас
Прием в първи клас Бургас

websites

Изпрати запитване

Моля попълвайте данните си коректно за да можем да се свържем с Вас.

Моля запознайте се с нашата Политика на поверителност преди изпращане на контактната форма!

Присъединете се към нас за да очаровате Вашите клиенти !