Проверена

Основно Училище "Неофит Рилски" село Градина Отличен избор

Образование > Училища
Начало Образование Училища Основно Училище "Неофит Рилски" село Градина

Основно Училище "Неофит Рилски" село Градина

Обръщайки поглед назад към културното и  историческото минало на нашия народ, ние откриваме, че у българина има изключителна почит и уважение към училището, не само като просветна институция, свързана с образованието на младите, но като свято място, където се съхраняват ревностно народностните традиции, място където се съгражда българската душевност.
За българина училището е неговата памет, огнище, в което постоянно горят въглените на онова животворно чувство на сигурност, на съпричастност към нещо общо – българският дух.

Ние сме малко училище с дълга и интересна история. Първите сведения за него датират от далечната 1882 година, когато селото се е казвало Мъгевене. 

Основно училище „ Неофит Рилски” е общинско и в него се обучават децата от село Градина. То е приемащо за децата от село Бъркач. 

Училището се състои от две сгради. Първата е построена през 1939 година, но вследствие нарастване броя на учащите през 1966 година е построена втора сграда. 

Днес училището разполага с база, отговаряща на нуждите на съвременните образователни изисквания – компютърен кабинет, кабинет за занимания по интереси, мултимедиен кабинет, столова.

Педагогическият колектив е съставен от амбициозни и креативни личности. Преподавателите са висококвалифицирани и с добра подготовка. Ежедневно се борим да постигнем по-високи успехи в учението и по-качествени изменения в живота на малкото ни общество.

Учениците, мотивирани от своите учители, вземат дейно участие в училищния и обществен живот  на селото.
 


Тагове

Основно училище село Градина
Uchilishte selo Gradina
Osnovno uchilishte selo Gradina
Priem v purvi klas selo Gradina
Основно образование село Градина
Прием в първи клас село Градина
Osnovno Uchilishte Neofit Rilski selo Gradina
Osnovno obrazovanie selo Gradina
Основно Училище Неофит Рилски село Градина
Училище село Градина

Изпрати запитване

Моля попълвайте данните си коректно за да можем да се свържем с Вас.

Моля запознайте се с нашата Политика на поверителност преди изпращане на контактната форма!

Присъединете се към нас за да очаровате Вашите клиенти !