Проверена

Комплекс Милен–Продановите къщи Отличен избор

Туризъм > Къщи за гости
Начало Туризъм Къщи за гости Комплекс Милен–Продановите къщи

Комплекс Милен–Продановите къщи

Комплекс Милен–Продановите къщи

В село Жеравна, сред красива природа и приятна атмосфера, се намират „Милен-Продановите къщи“. Това е идеалният избор за почивка и релакс далеч от шумното и забързано ежедневие. Тук витае възрожденски дух, но в същото време е луксозно и комфортно. Мястото предлага всичко нужно за една пълноценна почивка. Ще останете очаровани от дърворезбите и иконостаса. Комлексът е изграден точно по Жеравненски – със стени и дувари от камъни с дъбова обшивка, която е обичайна за селото. Благодарение на своето високо местоположение, комплексът от къщи за гости предлага невероятен изглед към цялото село. И в същото време се намира съвсем близо до централната част на Жеравна. А там имате възможността да посетите редица културни обекти и музеи – къщата на Сава Филаретов, на Руси Чорбаджи и други. Ако търсите място, където да се отпуснете и да си починете, а и да обогатите културата си – „Милен-Продановите къщи“ е вашето място.
 
       

За къщите

Къщите за гости са две на брой.. На първия етаж, на едната от тях, ще откриете автентична механа. Там имате възможност да си готвите сами и да се забавлявате с компанията, докато голямата камина гори до вас. А за летните месеци, можем да ви предложим тераса, от която ще се насладите на невероятен планински изглед и ще хапвате сред свеж въздух. Капацитетът на механата е 32 места, а на терасата – 25.

Стаите за настаняване са осем на брой. Те са за по двама души като в четири от тях има възможност за настаняване на още един или двама души. Предлагаме и по-голям апартамен с кухненско помещение към него. Във всяка стая има LCD телевизор. Отопляват се с локално парно. Всички разполагат със собствена баня и тоалетна.

На разположение на гостите на хотела са още и следните удобства: спа услуги, включващи джакузи, финландска сауна и „релакс стая“, плувен басейн за летните месеци, лятно барбекю. В целия комлекс има безжичен Wi-Fi. За радост на най-малките разполагаме и с голям двор, където те могат да тичат и лудуват на воля. Погрижили сме се и за сигурността на вашия автомобил – разполагаме с над 10 паркоместа.

Мястото е чудесен избор, както за ваканция с приятели, така и за семейни почивки. Също така е подходящо за делови събирания и семинари.

Цени

Стая за двама – 75 лева на вечер

Стая с допълнително легло – 90 лева на вечер

Стая с две допълнителни легла – 100 лева на вечер

Апартамент с кухненско помещение и камина – 240 лева на вечер

Апартамент с две самостоятелни стаи – 120 лева на вечер

Наем на целия комплекс – 700 лева

В нощувката влизат закуска и ползване на басейн. За сауната и джакузито се заплаща допълнително..

За Жеравна

Защо да посетите Жеравна?

Село Жеравна ще ви откъсне за малко от ежедневния ви ритъм и ще ви пренесе в миналото. Ще усетите Възрожденския дух още с първите си крачки в селото. Тук царуват спокойствие и тишина, нужни за една истинска почивка. Ще се насладите на свеж въздух и красива природа. Селото е с богата история. В миналото то е било тракийско селище. По-късно са се развивали различни занаяти и търговска дейност, отглеждали са се животни.

В наши дни, Жеравна е посещавана всяка година от хиляди хора. Красотата на селото се крие именно в това, че и до днес е запазило старинния си облик. Известният Фестивал на народната носия се провежда именно тук всяко лято. По време на събитието се събират хора от цялата страна, облечени в носии, които в продължение на три дни се пренасят в българския бит отпреди 100-150 години. 

 

Карта:

Тагове

Hoteli Zheravna
Hotel Zheravna
Къщи за гости Жеравна
Hotelsko nastanyavane Zheravna
Noshtuvki Zheravna
Къща за гости Жеравна
Комплекс Милен–Продановите къщи
Turuzam Zheravna
Kompleks Milen–Prodanovite kashti Zheravna
Нощувки Жеравна
Комплекс Милен–Продановите къщи Жеравна
Kashta za gosti Zheravna
Хотел Жеравна
Kashti za gosti Zheravna
Kompleks Milen–Prodanovite kashti
Хотели Жеравна
Турузъм Жеравна
Хотелско настаняване Жеравна

Изпрати запитване

Моля попълвайте данните си коректно за да можем да се свържем с Вас.

Моля запознайте се с нашата Политика на поверителност преди изпращане на контактната форма!

Присъединете се към нас за да очаровате Вашите клиенти !