Проверена

Детска градина "Мир" Пловдив Отличен избор

Образование > Детски градини
Начало Образование Детски градини Детска градина "Мир" Пловдив

Детска градина "Мир" Пловдив

Целодневна детска градина „МИР” е открита през 1965г. Капацитетът и към момента е 120 деца от 3 до 7-годишна възраст, разпределени в 4 възрастови групи. Детското заведение предлага подходящи условия за възпитание и обучение на децата. Разполага с отлично подготвени педагогически кадри, всеотдаен помощен персонал, отговорно и подкрепящо ръководство. Децата се обучават и възпитават по подходящи за възрастта им програмни системи. Тук те развиват обичта си към родина и език, учат се на толерантност към различията, на ред и естетика, усъвършенстват своите умения.
Сградата се намира в близост до парк “Отдих и култура” – гр. Пловдив. Построена е на два етажа, като на първия се помещават две занимални със спални и самостоятелни санитарни възли, офис, методичен кабинет, кабинет на ЗАС, кухненски блок. Тук се намира физкултурен салон и складови помещения.

Вторият етаж включва две занимални със спални и самостоятелни санитарни възли, офис, кабинет на директора, медицински кабинет, изолационна. Просторното фоайе е украсено с голямо керамично пано и три по-малки, изработени и дарени на градината от известната пловдивска художничка – Анастасия Кметова.

Дворът на детска градина „МИР е с многогодишни дървета и много цветни храсти. На него са позиционирани четири детски площадки за игра, добре оформени, снабдени с пясъчници, сенници, съоръжения за игри на открито.

Тук е разположена и детската сцена – обновена и разширена, даваща възможност за провеждане на различни мероприятия, свързани с възпитателно- образователния процес и изява на децата. Ежегодно на нея се провеждат големи концерти, празници и развлечения, на които децата, облечени в красиви костюми представят пред родителите си различни танци, пеят песни, забавляват публиката.

Image result for

През 2004 година на сградата е направен основен ремонт, като е укрепена, санирана е изцяло, поставена е нова алуминиева дограма. Кухненският блок е модернизиран по последните изисквания.

Групите са обзаведени с нови учителски бюра и секции, а за децата са обособени различни кътове – за хранене, за обучение, природни кътове с красиви цветя, за които се грижат. Най-голям интерес предизвикват кътовете за игра, оборудвани с естетични, подходящи за децата мебели. Тук има фризьорски салони, детски кухни, медицински кътове, за лечение на болните кукли. В една от групите на втория етаж, с помощта на родителите е изграден и полуетаж в детския кът, който бързо става любимо място за игра.

През 2008 г. е учредено сдружение с нестопанска цел с обществено полезна дейност „НАСТОЯТЕЛСТВО ПРИ ЦДГ „МИР”, имащо за цел доброволно и безвъзмездно да подпомага детската градина. Благодарение на съвместната му работа с екипа на детската градина и Община Пловдив в лицето на Кмета – инж. Иван Тотев, през 2015 година се очаква да отвори врати новата сграда на ЦДГ „ Мир”, с капацитет 8 групи, построена и оборудвана по най-новите европейски стандарти – голям физкултурен салон, плувен басейн, музикален кабинет с пиано и много други кабинети , занимални и площадки за игри на открито.

Целодневна детска градина „МИР”- гр. Пловдив с годините е утвърдила името си на институция, в която децата получават много внимание и любов в чудесна обстановка, за да растат любознателни, можещи и знаещи. Това прави детска градина „МИР”- гр. Пловдив предпочитано и желано място за възпитание и образование на деца.
 В детската градина  стартира  Програма за въвеждане на иновативен подход за обучение,възпитание и социализация на детето,чрез прилагане на метода на Мария Монтесори през учебната 2016/2017г.-за I-ва и II-в група. През учебната 2017/2018г. се обучават по метода Мария Монтесори и децата от I-a и I-б група

Тагове

Detska gradina Mir Plovdiv
Целодневна детска градина Мир
Прием на деца Пловдив
Detska gradina Plovdiv
Gradina za deca Plovdiv
Zanimalna Plovdiv
celodnevna detska gradina Mir
Градина за деца Пловдив
Детска градина Мир Пловдив
Занималня Пловдив
Priem na deca Plovdiv
Детска градина Пловдив

Изпрати запитване

Моля попълвайте данните си коректно за да можем да се свържем с Вас.

Моля запознайте се с нашата Политика на поверителност преди изпращане на контактната форма!

Присъединете се към нас за да очаровате Вашите клиенти !