Проверена

Българско Обединение по Таекуондо "ПОХИОН" Отличен избор

Забавления > Спортни клубове
Начало Забавления Спортни клубове Българско Обединение по Таекуондо "ПОХИОН"

Българско Обединение по Таекуондо "ПОХИОН"

Българско обединение по таекуондо – “Похион” е юридическо лице – дружество с нестопанска цел. Сдружението има за цел изучаването и популяризирането на таекуондо, източни култури и създаване на морално - етични принципи на поведение в младите поколения.Задачите са: подготовка на спортни, инструкторски и съдийски кадри в съответствие с установените правила в световната практика; създаване на масовост и приобщаване към идеите; контакти с организации и институции със сходни цели. Осъществяването на дейността на дружеството бележи високи резултати оше в началото, които и впоследствие неотменно съпровождат всички предприети начинания.Изградената структура в административен, организационен и методически план, обвързана със специализиран човешки ресурс е в основата на проявяващите се постижения и видно възходящо развитие в конкретните сфери на изява. Целенасочената старателна и упорита работа през годините справедливо подрежда Б.О.Т. “ПОХИОН” сред значимите и водещите клубове по таекуондо, със своя модернистичен и методически издържан стил, със своите изявени личности и техните забележими успехи. Б.О.Т. “ПОХИОН” е член на Българска федерация по таекуондо (WTF) и Българска асоциация по таекуондо. 
Създателите започват развитето в треньорската си дейност от 1990г. в собствени школи  към клуб “Амида – Хи”. С ежедневните си занимания едновременно са тренирали и водили тренировки за начинаещи. По-късно създават свои школи – първата от тях е клуб “Мастърфайт” – (Майсторска битка). Следващитият клуб се именува “Сулса” – (нинджа, магьосниците в черни дрехи).”Похион” е клуба , от който произлиза името на обединението на голямата организация - Б.О.Т.-“ПОХИОН”. Името е заимствано от корейския манастир Похион в планината Мьохян (Ухаеща чудна красота), който е бил център за развитие на много бойни стилове, известни и днес, а в наши дни е база но корейския национален отбор по таекуондо.
 През годините основателите са специализирали таекуондо в Национална спортна академия “ Васил Левски “, както и други стилове - карате, айкидо, кунг-фу и др. Обучението се характеризира с разностранните си насочености, обединени и систематизирани в тренировъчни режими и схеми.Целта на клуба е да се обучават и възпитават младите поколения в дух на разбирателство, доверие и взаимопомощ, да са положителни личности в обществото с действията  и поведението си. Приучават се на: дисциплина и самодисциплина; организираност и работа в екип; послушание и изпълнителност; уважение към висшестоящите и възрастните. Придобиват качества като: самоконтрол, упоритост, решителност, увереност; сила, бързина, гъвкавост, издръжливост, координация. Дава се възможност за по-нататъшно развитие  като състезател, помощник-инструктор, инструктор, съдия. Периодично се провеждат изпити за техническа степен, квалификационни обучения - технико-практически семинари с различна насоченост, а също и състезания – вътрешни и открити турнири. Желанието ни е всички млади хора чрез нашата и сходни организации да намерят верния път за своето израстване като личности и добри професионалисти с високо самосъзнание и морал,и нагласа за подобряване на общественото благо. Председател, основоположник и старши треньор в  Б.О.Т.-“ПОХИОН” еИван Аризанов Начев, дългогодишен последовател, поддръжник и реализатор на идеите в таекуондо. Наред с ежедневната си натоварена ангажираност с преподавателските си занимания по таекуондо и свързаната с тях организационна дейност, успява успешно да изучи и завърши Национална спортна академия “ Васил Левски “ с висок успех и солидни познания в специалности като : педагогика, психология, социология, физиология, биомеханика, спортна медицина, теория и методика на спортната тренировка, кинезитерапия, и не на последно място – таекуондо.    
Усилията на Б.О.Т. “ПОХИОН” след показаните постигнати резултати не се ограничават и 
 не намаляват, а са насочени в изследване на нови хоризонти и в разгръщане широтата на действие в още социални насочености. Контактите и съдействието с институции и  организации, владеещи ресурси и способи, идентични с целите на дружеството, са приоритет в реализирането на нови идеи и проекти, които да дадат нов тласък и подем в широкомащабното популяризиране. Горещо желание на Б.О.Т. “ПОХИОН” е всички по-големи институции, организации и фирми да отделят малко време и средства в името на общественото благо, в доброто и здравословно израстване на нашите деца, за да може и всички заедно да се радваме и гордеем с добре свършената работа и живеем в един по-светъл и хармоничен свят.

Related image

Създател и старши треньор на школата е Иван Начев, а негов партньор в убочителния процес и зам. председател е Димитър Йосифов.Тренировъчните занимания се провеждат в пет столични училища.

Ето информация за тях – местоположение, контакти и график: 
1 СОУ "П. Славейков" – Център, община "Оборище", ул."Стара планина" 11 – треньор Стоил Стоилов - 0897963517 - Понеделник и сряда - 14-15; 15-16ч.; вторник и четвъртък – 12 - 13; 13-14ч.
16 ОУ "Р. Жинзифов" – кв. Надежда, ул. "Дравски бой" №7 – треньор Иван Начев - 0899160123 - Понеделник - 18:45 – 20:30ч.; сряда – 18:30 – 20ч.54
СОУ "Св. Йоан Рилски" – кв. Надежда, ул. "Йордан Хаджиконстантинов" № 38 – треньор Димитър Йосифов - 0899160125 - Понеделник и сряда – 12:20 – 13:10ч
74
СОУ "Гоце Делчев" - кв. Надежда 5, ул. "Бакърено шосе" – треньор Димитър Йосифов - Вторник и четвъртък – 12-13;13-14ч.
123
СОУ "Стефан Стамболов” – “Красна поляна”, ул. "Братин дол" 26 – треньор Стоил Стоилов - Вторник и четвъртък - 15:30 – 17ч

Треньори: 
Иван Начев - 0899 160123 

Димитър Йосифов - 0899 160125 

Стоил Стоилов - 0897 963517 

Йордан Стоилов - 0896 722983 

Заниманията се провеждат в специализирани групи според възраст и степен на обучение. Тренировките са в обособено време според заетостта на участниците - по обяд, следобяд и вечер. За подробности се свържете с нас. 

Тагове

Таекуондо София
Клуб Таекуондо Похион
Taekuondo Pohion
Българско Обединение по Таекуондо Похион
Klub Pohion
Trenirovki Taekuondo
Shkola po taekuondo Sofia
Тренировки Таекуондо
Таекуондо Похион
Klub Taekuondo Pohion
Taekuondo Sofia
Sporten klub Sofia
Спортен клуб София
Клуб Похион
Спортен клуб Таекуондо Похион
Школа по таекуондо София
Sporten klub Taekuondo Pohion
Bulgarsko Obedinenie po Taekuondo Pohion

Изпрати запитване

Моля попълвайте данните си коректно за да можем да се свържем с Вас.

Моля запознайте се с нашата Политика на поверителност преди изпращане на контактната форма!

Присъединете се към нас за да очаровате Вашите клиенти !