Проверена

75 ОУ "Тодор Каблешков" София Отличен избор

Образование > Училища
Начало Образование Училища 75 ОУ "Тодор Каблешков" София

75 ОУ "Тодор Каблешков" София

75 ОУ „Тодор Каблешков“ се намира в столичния квартал „Факултета“. То дава на своите възпитаници основно образование и обучава ученици от I-ви до VII-ми клас. Предметите и часовете са разпределени в две смени. А за възпитаниците от I-ви до V-ти клас, съществува възможност и за целодневно обучение.  Присъствието на тези, които са заявили целоднвно обучение, е задължително през целия ден и във всички занятия. От екипа на училището са част повече от 50 преподаватели.
 
Групирането на програмата за учениците от I-ви клас е малко по-специфично. То е организирано в сутрешен блок, в който спадат изучаваните предмети. На обяд има почивка за хапване и за отдих, а след обяд се набляга на само подготовката и на по-индивидуални и креативни дейности и занимания. Училището предлага изучаване на английски език.

Материалната база, с която разполага училището е на на едно добре поддържано ниво. За да бъде адаптацията на най-малките, а именно учениците по I-ви клас, по-безпроблемно, техните занятия се провеждат в самостоятелна сграда. Всички класни стаи са ремонтирани. В училището има библиотека, две оборудвани компютърни зали за часовете по информатика, просторен физкултурен салон, двор със спортни площадки. Има медицински кабинет, чийто екип се състои от зъболекар и медицински сестри. Столът на училището се грижи за храната на децата, като за тези в предучилищна група, обядът е безплатен.


В училището има видоонаблюдение, което да подсили сигурността на децата, както в сградата, така и в двора.

Ръководството на 75 ОУ „Тодор Каблешков“ обръща специално внимание на педагогическите грижи. Освен преподаватели, с възпитаницицте на училището работи и ресурсен учител. Има пдагодически съветници, чиято задача е да следят всекидневното развитие на учениците, както и да консултират деца и родители при нужда.

Тагове

75 uchilishte Sofia
Toдop Kaблeшĸoв София
75 OУ София
Todop Kableshĸov Sofia
Osnovno uchilishte Sofia
Osnovno obrazovanie Sofia
Прием на ученици София
75 София
Основно образование София
Първи клас училище София
75 училище София
75 Sofia
75 OU Sofia
75 OU Todop Kableshĸov
Purvi klas uchilishte Sofia
Основно училище София
75 OУ Toдop Kaблeшĸoв
Priem na uchenici Sofia

Изпрати запитване

Моля попълвайте данните си коректно за да можем да се свържем с Вас.

Моля запознайте се с нашата Политика на поверителност преди изпращане на контактната форма!

Присъединете се към нас за да очаровате Вашите клиенти !