Проверена

Основно училище "Любен Каравелов" Пазарджик Отличен избор

Образование > Училища
Начало Образование Училища Основно училище "Любен Каравелов" Пазарджик

Основно училище "Любен Каравелов" Пазарджик

Училището е Общинско учебно заведение. Основано е през 1964 г. като шеста народна гимназия.Учебните занимания се водят в сградата на бившето еврейско училище на ул.”Асен  Златаров”№2.Започва дейността си в нова четириетажна сграда, построена в кв.”Запад” с ученици от първи до осми клас, в 24 паралелки и 4 групи ПДГ.

За директор е назначен Любомир  Преждаров.С увеличаването на жилищното строителство в квартала, броят на учениците нараства.През 1976/1977 паралелките са 35, броя на учениците надхвъря 1400.През 1981/1982 учениците са 1608, а паралелките – 43, поради което осмите класове са преместени да учат в сградата на ИТ ”Г. Стефанов”.През април 1982 започва изграждане на пристройка към училищната сграда.Завършена е през юни 1983.Училищната база се обогатява с 10 класни стаи, 3 работилници по трудово обучение и още 1 физкултурен салон.През май 1984 г. са завършени и открити два големи стенописа във фоайетата на училището на художниците Методи Пешунов и Стоян Раканов.През 1990 г. е открит и орелефът на Л. Каравелов., изработен от скулптора Тома Попов.Дворът е благоустроен, има спортна площадка.

Във връзка с 25 години от основаването му, училището е наградено с орден „Кирил и Методий” III степен (1989).Заема второ място в Национален конкурс за най-добра учебна среда (1997/1998), организиран от международна фондация „Св.Св. Кирил и Методий” за  кабинета по биология.Още през 1965 г. е създадена духова музика.През 2002 г. първо в страната започва работа по проекта”Училище без граници” за интегриране на деца със СОП.


Тагове

Училище Пазарджик
Priem na uchenici Pazardzhik
Uchilishte Pazardzhik
Priem v purvi klas Pazardzhik
Прием в първи клас Пазарджик
Основно образование Пазарджик
Osnovno uchilishte Lyuben Karavelov Pazardzhik
Obrazovanie Pazardzhik
Osnovno uchilishte Pazardzhik
Osnovno obrazovanie Pazardzhik
Основно училище Пазарджик
Основно училище Любен Каравелов Пазарджик
Образование Пазарджик
Прием на ученици Пазарджик

Изпрати запитване

Моля попълвайте данните си коректно за да можем да се свържем с Вас.

Моля запознайте се с нашата Политика на поверителност преди изпращане на контактната форма!

Присъединете се към нас за да очаровате Вашите клиенти !