Проверена

Основно училище "Васил Априлов" Бургас Отличен избор

Образование > Училища
Начало Образование Училища Основно училище "Васил Априлов" Бургас

Основно училище "Васил Априлов" Бургас

 В основно училище „Васил Априлов“, село Хърлец се обучават повече от 200 деца. Тук те получават не само своите първи знания и уроци, но и се учат на толерантност и уважение към другия. Деца, учители и родители работят заедно за благото на училището. Тяхната обща цел е да помогнат в развитието му и да го направят едно по-добро място за бъдещите поколения. ОУ „Васил Априлов“ може да се похвали със своята материална база, с компютърните си кабинети, както и със спортните си съоражения. Всички тези фактори допринасят за обучението на възпитаниците на училището. Учителският колектив се състои от професионалисти, чиято основна цел е да предадат своите знания и умения на децата. Това са хора с богат опит, които приемат преподаването не просто като професия, а като призвание.

 За екипа на училището е важно децата да придобият теоретични знания, които да умеят да използват на практика, когато излязат от училище. Държим всеки наш възпитаник да развие докрай личния си потенциал и личните си качества, да повярва в себе си, да бъде амбициозен и отговорен. Нашата цел е децата ни да бъдат не само добри ученици в училище, но и добри хора в живота. Да отстояват позицията си, но да приемат и гледната точка на другите. Да бъдат независими и силни, но да подадат ръка на човек в нужда. За нас е важно всеки наш възпитаник да бъде самостоятелна и отговорна личност, но в същото време да умее да работи в екип. Възпитаваме морални и човешки ценности у учениците си. Стремим се да поощряваме заложбите и талантите на децата ни, а те да ги развиват и да стават все по-добри в това, което правят. Педагозите и целият училищен екип работят за развитието на възпитаниците си и за тяхното по-добро бъдеще. А по-доброто бъдеще на учениците ни е гаранция за едно по-добро бъдеще на България.

 В оновно училище „Васил Априлов“ се обръща голямо внимание на уважението към другия, към различния. Зачитането на други религии, етноси, език, опознаване на чужди култури и обичаи – всичко това е приоритет по време на обучението на децата.

 Изграждането на личности не е лесна работа, но с труд и усилия, колективът на училището успява да го прави. Учениците получават ценни знания, които да използват не само в училище, но и напред в живота. Важно за нас е да мотивираме децата и те да имат желание за по-нататъчно обучение в гимназия, а и в университет. Нашата цел е излизайки от основното училище, учениците да знаят какво искат да правят и как да продължат образованието си. Да имат ясни цели и мечти, които да реализират. Да имат желание да стават все по-добри и по-умни, да се самоусъвършенстват през целия си живот.

 Но освен развитието на учениците, важно е и развитието на самото училище. Стремим се да повишим нивото на образование и да подобрим качеството на средата. Целта ни е да ставаме все по-добри в това, което правим и да даваме най-доброто на нашите възпитаници. Вярваме, че това е правилния път и го следваме упорито, защото нашите деца го заслужават.

 Друго, на което много държим в училището е да успеем да интегрираме децата със специални образователни потребности и децата от малцинствата. Вярваме, че всяко дете трябва да има равен шанс да получи най-доброто образование и възпитание, както и да бъде сред своите връстници и приятели.

 Децата прекарват голяма част от времето си в училище. Затова се стремим да ги учим не само на уроците от учебниците, но и на здравно образование. То е насочено към вредите от тютюнопушенето, наркотичните вещества и злоупотребата с алкохол. Учим децата какво е здравословен начин на живот и как да водят такъв. Целта ни е прекараното време в училище да бъде максимално полезно, но и в същоъо време приятно за учениците.

 Педагозите в ОУ „Васил Априлов“ постоянно се усъвършенстват в работата си и търсят нови и нови начини, с които да подобрят качеството на образование в училището. Те дават най-доброто от себе си в името на образованието и възпитанието на децата.

 Друга цел на училищния колектив е да се разработват проекти и програми, които да повишат качеството на обучение. Това със сигурност ще подпомогне развитието на учебното заведение и ще го направи едно по-добро място.

 Поставили сме си много цели и задачи, които искаме да изпълним. Работим усилено по всяка една от тях и вярваме, че ще успеем с общите усилия на учители, ученици и родители. Важно за нас е да се развиваме и да превърнем училището в място, където децата да идват с желание, а не просто по задължение. Въпреки че, село Хърлец не е голямо, ние имаме големи цели и мечти за нашето училище. Образованието и възпитанието са водещите мисии в основно училище „Васил Априлов“. 

Тагове

Васил Априлов Бургас
Osnovno uchilishte Burgas
Priem v purvi klas Burgas
Obrazovanie Burgas
Vasil Aprilov Burgas
Прием на ученици Бургас
Uchilishte Burgas
Училище Бургас
Основно обрзование Бургас
Образование Бургас
Първи клас Бургас
Osnovno obrzovanie Burgas
Priem na uchenici Burgas
Прием в първи клас Бургас
Purvi klas Burgas
Основно училище Васил Априлов Бургас
Основно училище Бургас
Osnovno uchilishte Vasil Aprilov Burgas

websites

Изпрати запитване

Моля попълвайте данните си коректно за да можем да се свържем с Вас.

Моля запознайте се с нашата Политика на поверителност преди изпращане на контактната форма!

Присъединете се към нас за да очаровате Вашите клиенти !