Проверена

140-то СОУ Иван Богоров Отличен избор

Образование > Училища
Начало Образование Училища 140-то СОУ Иван Богоров

140-то СОУ Иван Богоров

През 1986г. в София е създадено училището ,,Христо Кабакчиев“. Седем години по-късно то е преименувано на своя патрон Иван Богоров. Училището се намира в квартал Обеля-2. По случай десет години от създаването му, двама от преподавателите – Иванка Павлова и Йосиф Йосифов, съставят ,,Химн на 140 СОУ“.

В края на 90-те в СОУ ,,Иван Богоров“ се обособяват два профила за учениците след седми клас - природо-математически и хуманитарен. В програмата са включени и часове по хореография. Учениците от начален и прогимназиален етап изучават чужди езици- английски и руски, Български език и литература, Математика, Информационни технологии. От известно време насам, гимназията предлага и подготвителни класове.

В нашето училище има учители, които работят с деца със специални образователни потребности, както и психолог и медицинско лице. Възпитаниците на 140 СОУ имат на разположение три зали, оборудвани с компютри, кабинет за консултации за интегрирано обучение в мултикултурното общество, зала с мултимедия, актова зала, три зали по хореография, два физкултурни салона, библиотека, книжарница и места за хранене. Разполагаме и с басейн.

Гимназията може да се похвали и със своя Етнографски музей. Експонатите в него са дарения от родители на наши деца, както и от хора, които не са пряко свързани с нас.

Години наред преподавателите работят за подобряване на интериорното оформление на училището с различни стенописи.

Ансамбалът за народни танци към училището ,,Връбниче“ е още един от поводите ни за гордост. Той както и певческата група участват, а и печелят в редица фестивали и конкурси не само в страната, но и в чужбина.
За да продължим делото на нашия патрон, ние организираме клуб ,,Млад журналист“, в който учениците ни творят. Освен това те издават и собствен вестник ,,Богоровец“.

Училището ни е партньор с Балканската фондация за международно образование и разбирателство ,,Дайвърсити“. Благодарение на това партньорство, ние разполагаме със радиостудио, в което нашите възпитаници правят предаването ,,Нулев час“.

Още от извънкласните дейности, които предлага СОУ ,,Иван Богоров“ са: клубът ,,Млад огнеборец“, който неведнъж е покорявал първи места в различни турнири и клубът за читатели ,,Любители на книгата“.

Също така организираме ,,Ден на талантите“, ,,Мис 140 СОУ“, ,,Мис и Мистър Бонбон“.

Гордеем се и с постиженията и успехите на нашите спортисти. Печилили сме отличия в областта на футбола, волейбола, шах-мата, плуването и други спортове.

Високото ниво на обучение в гимназия ,,Иван Богоров“ е доказано през годините. Много от нашите възпитаници продължават по пътя на висшето образование и то в едни от най-желаните специалности.

140 СОУ не спира да се развива, за да предлага на своите ученици най-доброто и качествено образование. 

Тагове

Прием на ученици
Училища Обеля
Училище с басейн
Училище
СОУ София
Училища София

websites

Изпрати запитване

Моля попълвайте данните си коректно за да можем да се свържем с Вас.

Моля запознайте се с нашата Политика на поверителност преди изпращане на контактната форма!

Присъединете се към нас за да очаровате Вашите клиенти !