Проверена

ОУ "Георги Бенковски" – Гр. Бургас Отличен избор

Образование > Училища
Начало Образование Училища ОУ "Георги Бенковски" – Гр. Бургас

ОУ "Георги Бенковски" – Гр. Бургас

Основно училище „Георги Бенковски“ в град Бургас е открито през 1967г., когато началникът на отдел „Просвета“ в окръга назначава учителски екип. В началото, учебните занятия се провеждат в училище „Климент охридски“ на три смени, защото сградата на комлекс „Изгрев – юг“, където трябва да се помещава училището, е незавършена. В края на месец октомври същата година, сградата вече е готова и училището започва своя нормален ритъм. Учебното заведение може да се похвали с добра материална база и наличие на кабинети по специалните предмети.

В първата година след създаването си, в училището има четири детски подготвителни групи, шест паралелки с деца от  I-ви до IV-ти клас и шест паралелки с деца от V-ти до VIII-ми клас. Като общия брой на учащите надхвърля 300, а в класовете има по около 30 деца. През 1968г. на 20-ти май за първи път е отпразнуван официалния празник на училището. През втората година след създаването си, в учебното заведение броят на децата вече е двоен – 750 учащи като всеки клас се състои от около 40 деца. В началото на 1969г. базата на училището се разраства с още 12 нови класни стаи. По-късно се изгражда и нов корпус към училището, в който се помещават работилници по трудово и кабинети по различните предмети. Построен е и спортен салон за часовете по физическо възпитание и спорт, както и столова, където децата да се хранят. В училището има библиотека, която е от огромна полза за децата, които се обучават тук. Това е мястото, където те могат да намерят нужните им материали и да учат на спокойствие и тишина.Целият екип на учебното заведение – ръководство, преподаватели, помощен персонал, са изцяло отдадени на работата си. Те дават всичко от себе си в името на обучението и възпитанието на децата от ОУ „Георги Бенковски“. Днес броят на учащите в училището надхвърля 1500. Това е повод за радост за работещите в училището, но и огромна отговорност. Основна цел е да се обърне внимание на всяко дете и да му се помогне при нужда. Учителите се стремят не само да предадат знанията си на учениците, но и да развият техните лични качества и техния потенциал.

През годините в училището се сменят няколко директори. Всички те са работили и работят за просперитета и развитието на ОУ „Георги Бенковски“. Училището може да се похвали с много завоювани призови места в различни олимпиади и училищни състезания. Заедно – учители и ученици, постигат завидни резултати и успехи. 

Тагове

Учители Бургас
Основно училище Георги Бенковски
Obrazovanie Burgas
Образование Бургас
Osnovno obrazovanie Burgas
Uchilishte Burgas
Училище Бургас
Основно училище Бургас
Основно образование Бургас
Priem na uchenici Burgas
Uchiteli Burgas
Georgi Benkovski Burgas
Osnovno uchilishte Burgas
Прием на ученици Бургас
Uchenici Burgas
Priem na deca Burgas
Osnovno uchilishte Georgi Benkovski
Ученици Бургас
Прием на деца Бургас
Георги Бенковски Бургас

websites

Изпрати запитване

Моля попълвайте данните си коректно за да можем да се свържем с Вас.

Моля запознайте се с нашата Политика на поверителност преди изпращане на контактната форма!

Присъединете се към нас за да очаровате Вашите клиенти !